Persbericht

PERSBERICHT

Vrijdag 14 juni: wonderlijke invasie in de Deventer Nieuwstraat

Mysterieuze aanplakbiljetten van vermiste robots en kleine Willie Wortels die in het geheim werken. Onder codenamen Bliep! en #Straatgeheim borrelt iets spannends in de Deventer binnenstad. Uit betrouwbare bron: “Kom vrijdag 14 juni van 14.00 tot 15.00 naar de Nieuwstraat in Deventer en wees getuige van een wonderlijke invasie.”

941950_10151701334640955_108979610_n#Straatgeheim is een project waarin kinderen begeleidt door kunstenaars zelf straatkunst maken. 28 kinderen van groep 5 van de Hagenpoort school, doen voor het eerst mee aan dit geheime project. Binnen het thema “Robots” worden ze geprikkeld en uitgedaagd om hun wildste ideeën vorm te geven. Daarbij maken ze gebruik van zelf meegenomen, gekregen of gerecyclede materialen. Materialen die resulteren in kunstwerken die de Nieuwstraat opvrolijken zonder iets te beschadigen. “Straatkunst zorgt voor een moment van verwondering, een glimlach”, zegt Egbert Scheffer, een van de initiatiefnemers. “Het zorgt ervoor dat je weer even bewust kijkt naar wat je ziet. We geloven erin dat juist kinderen met deze vorm van kunst hun creativiteit en vindingrijkheid kunnen laten zien.”

 

Kids maandag

Droom realiseren

Centraal in het project staan de creatieve en verbeeldende vermogens die ieder kind van nature heeft. #Straatgeheim spreekt die vermogens op een avontuurlijke manier aan. Het is dan ook een geheim project dat tot aan het ‘loslaten’ van de robots achter gesloten deuren plaatsvindt. De geheime pagina van straatgeheim.nl is dan ook uitsluitend met een speciale code toegankelijk, die alleen de kinderen hebben. Zo kunnen zij zelf het initiatief nemen om zich voor te bereiden. “We vinden het belangrijk om kinderen al zo jong mogelijk te laten ervaren dat ze zelf in staat zijn om hun droom te realiseren”, stelt bedenker Bas Mennink. “Door ze aan te spreken op hun motivatie en hun ideeën serieus te nemen. We willen hun zelfvertrouwen vergroten door ze de gelegenheid te geven met plezier en aandacht hun stad een beetje mooier te maken.” In totaal werken er zo’n twintig vrijwilligers mee aan het project.

 

945228_601400436550422_803180893_n

Vechtrobots

Tijdens de presentatie in de klas vorige maand vlogen de enthousiaste ideeën van de kinderen gelijk in het rond. Hele families robots, vechtrobots en wandelende kolossen; aan inspiratie geen gebrek. De stad mag dan ook met recht in spanning wachten op wat gaat komen.

 

 

 

 

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redactie: Neem voor meer informatie over Straatgeheim contact op met Bas Mennink, 06-288 858 79.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.