Crew

Straatgeheim crew 2013

Dit #Straatgeheim project is ontstaan uit een wild idee, wat werkelijkheid is geworden door een geweldig team van mensen die zich vrijwillig hebben in gezet. Omdat ze het zo’n gaaf idee vonden en dus gewoon aan de slag zijn gegaan!

Egbert.EGD Scheffer | Initiatiefnemer | Kunstenaar |  egbertegd.nl

14

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Toen ik het idee van Bas hoorde, wist ik meteen: ‘Dit gaan we gewoon doen! Kids een onvergetelijke project laten beleven.’ En zelf kon ik ook weer even als een klein kind stiekem aan de slag met een geweldig geheim straatkunstproject!”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Idee omzetten in een echt project, projectmanagement, website en socialmediabeheer. En natuurlijk de kids helpen met het bouwen van hun robots en het beschilderen met behulp van spuitbussen en sjablonen. Ook heb ik geprobeerd het straatkunstelement naar voren te laten komen in dit project.”

Bas Mennink | Initiatiefnemer | Kunstenaar | gavedingendoen.nl

6>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Wat zou er gebeuren als we in staat zouden zijn kids de ervaringen te bieden waar ze later nog over vertellen….?

Ooit zijn we oud en denken we na over de verhalen die we hadden kunnen vertellen….Dat gaat mij niet gebeuren. Ik wil de verhalen kunnen vertellen die ik gaaf vind en daarin zoveel mogelijk mensen uitnodigen die daar ook gelukkig van worden. Ik wil kinderen ook in de gelegenheid stellen om die ervaringen op te doen waar ze later over kunnen vertellen. Omdat het zo gaaf was, omdat ze zichzelf op een mooie manier hebben ervaren. #Straatgeheim is voor mij een mogelijkheid deze verhalen met elkaar te bouwen.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik ben voor het project de aan-/zingever geweest. De kids en kunstenaars hebben in ons pand van Gave Dingen Doen kunnen werken. Ik heb me verder bezig gehouden met het begeleiden van de kinderen in hun creatieproces en ik mocht er aan veel mensen over vertellen.”

Wendy van Reenen | Juf groep 5 | dehagenpoort.nl

12>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Ik werk als leerkracht op basisschool de Hagenpoort en werd door Egbert Egd Scheffer benaderd voor dit project.
Aangezien wij een kunst- en cultuurschool zijn, past dit initiatief prima bij onze kinderen! Ze hebben hun eigen creativiteit in hun robot kunnen stoppen. Mooi om te zien hoe betrokken en enthousiast de kinderen zijn geweest.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik heb geholpen met de planning en kinderen begeleid met het maken van hun robot.”

 

Jim Kievit | Kunstenaar | jimki.nl

13>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Mensen met hun creativiteit in aanraking laten komen, vind ik echt geweldig en als dat met kinderen gebeurt is het helemaal fantastisch. Dat geeft me veel voldoening! Ik vind het onwijs gaaf dat de kinderen op hun eigenwijze manier, met in dit geval streetart robots van allerlei materialen, bezig zijn geweest. We gaven ze de kans om hun eigen creatieve geest de vrije loop te laten!”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik heb actief meegedacht en geholpen met het thema: robots. Ook heb ik de kinderen ondersteund en geholpen bij het bouwen van hun robot(s), actief geflyerd en #Straatgeheim ‘De wonderlijke invasie’ gepromoot. Wat mij betreft komt Straatgeheim ieder jaar terug. Straatgeheim leeft!!”

Ivo Wewer | Kunstenaar | linkedin.com

3>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Straatgeheim is een geweldig idee waar ik maar al te graag aan mee wil werken. Als je ziet hoe die kids het naar de zin hebben, weet je waarvoor je het doet.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Met het helpen van de kinderen met de klusjes waar ze of te jong voor waren of waarvoor ze net een extra handje nodig hadden.”

Daphne Riedijk | Kunstenaar | http://daphneriedijk.viewbook.com

7>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Grote fantasieën hebben we allemaal! Door lekker groot te bouwen, komen er fantastische vertaalslagen in materiaal, vorm en kleur. Dit project is een geweldig voorbeeld om ideeën te delen en anderen te inspireren!”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Tijdens het bouwen met de kids heb ik de focus proberen te leggen op wat mogelijk is. Alles wat je zelf bedenkt, is vanaf dat moment werkelijkheid! Niets is gek, alles kan! Verder heb ik wat grote bedrijven benaderd om #Straatgeheim te sponsoren met basismaterialen zoals dozen en tape.”

Annakarina ter Horst | Kunstenaar | annakarina.nl

8>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Straatgeheim is een mooi initiatief dat kinderen de ruimte biedt om ‘stiekem’ de meest fantastische plannen uit te voeren. Kinderen begeleiden bij hun plannen en samen bouwen vind ik geweldig om te doen, dus ik wilde graag helpen!”

 

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Mee denken over het thema en de kinderen begeleiden bij het bouwen van de robots”

Simon van der Weerd | Kunstenaar | simonvanderweerd.nl

4>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Mensen motiveren alles uit zichzelf te halen en grenzeloos te denken is een ding, maar als je dat met kinderen mag doen is dat een groot feest.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik heb twee dagdelen de kinderen geholpen bij het omzetten van het idee naar een realistische uitwerking van hun plannen. Vaak mans hoog. Geweldig!”

Reinhart Voulon | Kunstenaar | techniki.nl

10>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Omdat je ik er een grote kick van krijg om kinderen iets te laten bouwen en iets groots te laten doen waar ze jaren lang nog op terug zullen kijken.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik kies vanuit mijn workshops veel materialen die kinderen alswel volwassenen erg stimuleren om vooral te gaan bouwen. Ik gaf constructieve uitleg en ondersteuning, zodat de leerlingen constructief stevig konden bouwen.”

Ernst Vogel |  Kunstenaar | ernstdevogel.nl

1>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Het is geweldig om samen te werken met kinderen en ‘volwassen’ kinderen. Samen van afval, papier, karton, verf, plakband, nietjes, oude computers enz. enz.  iets bijzonders maken. Iets waar je niet omheen kan. Gemaakt in een veilig klimaat waarin veel kan en weinig gek wordt gevonden.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Lijmen, schroeven, buigen en knopen…,  beetje stevigheid scheppen hier en daar en… vooral genieten van de scheppingskracht van de kids en het enthousiasme van iedereen!”

Peter Kortleve | Vormgeving | shortlife.nl 

15>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Ik vind het te gek dat kinderen op een lollige, beetje ‘rebelse’ manier met een stukje (kunst)educatie bezig zijn, waarin ze hun eigen fantasie en creativiteit kwijt kunnen. En het is echt geweldig om te zien hoeveel plezier zij ervan hebben. Tegenwoordig laten we ons leven leiden door allerlei digitale apparaten, gadgets met allemaal hun eigen ‘bliepjes’. We zijn in feite zelf een robot geworden. Daarom is het fantastisch dat de nieuwe generatie wat met haar handen maakt en haar creativiteit gebruiken. Reden genoeg om #Straatgeheim vaker terug te laten komen (en uit te laten groeien).”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Voor Straatgeheim hou ik mij uiteraard vooral bezig met hetgeen waar ik goed in ben. Oftewel mijn passie: het vak ‘grafisch ontwerpen’. Het logo, het beeldmerk, posters, t-shirts en een boek zijn een aantal onderdelen waar ik graag mijn tijd aan besteed om Straatgeheim te laten slagen.”

Marro Kievit | Fotograaf | flickr.com

marro>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Mijn motivatie om mee te doen met Straatgeheim is nieuwe mensen te leren kennen en de activiteiten van de kinderen en initiatiefnemers zo goed mogelijk in beeld te brengen. Ook vind ik het cool om onderdeel te mogen zijn van dit te gekke projectteam en hoop zo op mijn manier een steentje bij te kunnen dragen voor een succesvolle verloop en  hopelijk vervolg.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik heb op de verschillende locaties foto’s gemaakt van de kinderen en hun creaties. Waar het kon, heb ik bij de kinderen nog een helpende hand geboden met het nodige plak- en zaagwerk.”

Coen Remmelts | Video | demannenzonderpak.nl

coen>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Ik help graag mee aan Straatgeheim omdat ik het gewoon een ontzettend tof idee vind.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Zo’n tof idee moest natuurlijk ook in beeld gebracht worden. En dat is precies wat ik heb gedaan: de promotievideo maken. *bliep*”

Zeynep Yetisen | Fotograaf |

Schermafbeelding 2013-07-04 om 10.38.27

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Bas Mennink had mij vertel over Straatgeheim en het was gewoon een heel leuke project om bij te zijn.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Foto’s maken op de dag van de invasie van de Robots in de Nieuwstraat”

 

Niels Achtereekte | Journalist (Ware Woorden Redactie)

Schermafbeelding 2013-07-04 om 10.40.31

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Het idee van #Straatgeheim spreekt meteen tot de verbeelding. Niet alleen super voor de kinderen, maar voor iedereen die betrokken is. Daar help je graag aan mee.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Ik heb de tekstuele communicatie gedaan. Denk aan een brief voor de ouders, persberichten en online communicatie.”

 

Bella Evers | Meedenker | Gavedingendoen.nl

Schermafbeelding 2013-07-04 om 10.35.51

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

Mijn motivatie is om kinderen de mogelijkheid te geven om iets gaaf’s te doen en ervaren. Het verrijkt je leven en maakt mensen blij. Het stimuleert creativiteit en durven doen in een speelse manier. Dus ‘waarom niet’!

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

Ik heb vooral in het begin meegeholpen met meedenken samen met Bas, Iris en Egbert. Alle opties gebrainstormed. De bouwen van de kunstwerk heb ik helaas niet meegemaakt – maar wat prachtig!

Claire Bolt | Meedenker | www.bebolt.org & www.peuteratelier.nl

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

“Ervaring delen en opdoen, nieuwe mensen leren kennen en kinderen in aanraking laten komen met ervaringsgericht onderwijs & kunst.”

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

“Helicopterview en fine tuning.”

Iris van Sen | Meedenker | irisvansen.nl

>> Wat is jouw motivatie om vrijwillig mee te doen aan #StraatGeheim?

>> Waar heb jij je voornamelijk mee bezig gehouden?

Het Burgerweeshuis Deventer | Extra Bouwlokatie | www.burgerweeshuis.nl

Ondernemers van de Nieuwstraat | Eind lokatie van dit project | http://goo.gl/maps/NE544

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>